Entreprenad steg för steg

Är du reda att bygga hus? Även om du precis köpt en tomt och är redo att bygga eller om du bara är i första tankegången att bygga hus kan det vara bra att veta hur det går till steg för steg så att du på ett djupare sätt förstår byggprocessen. Var börjar man? Och vilka steg tar det för att du ska kunna flytta in i drömhuset. Här kommer du få en lista på hur det går till steg för steg med ett entreprenadbygge.

Välja tomt och hus

Det första du behöver för att det ens ska vara möjligt att bygga hus är en tomt, beroende på hur tomten är upplagd kan de spela roll vilken typ av hus du kan bygga. Sen måste du fundera på vilket sorts hus du ska ha, vilka egenskaper ska huset ha och vilka material ska det vara byggt i?

Budget

Det är bra att göra en budget så att du har koll på vad huset ska kosta, det hjälper även entreprenaden att anpassa bygget utifrån din budget. Tänk på att få med allt i budgeten så du inte saknar många kostnader som du senare kommer få!

Planera huset

Nu är det dags att planera husets planlösning, hur vill du att det se ut och hur mycket är möjligt att ändra? Här har du möjlighet att anpassa huset efter dina behov, det är dock inte alltid möjligt att alla dina önskemål går att uppfyllas beroende på vad de innebär

Signera och bygga

När du är klar med planlösningen och är nöjd är det dags att signera ett avtal med entreprenaden så att husbygget kan börja. Du har även möjlighet här att göra tillval och förändringar som exempelvis vilka luckor som ska finnas i huset eller andra detaljer

Besiktning och inflyttning

När huset är färdigbyggt brukar det besiktas för att säkerställa att allt stämmer, när detta är klart kan du flytta in i ditt helt egna hus!